Activities Events
Events Print Email help
Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Search
Accademia Amsterdam in Festival Oude Muziek Nu Download as iCal file
from Friday, 01 June 2018
to Sunday, 03 June 2018

Accademia Amsterdam is van 1 t/m 3 juni 2018 “Ensemble in Residence” en werkt samen met dansgezelschap Fiori di Folia. Tijdens het festival verzorgen de musici en renaissance-specialisten een wervelende voorstelling, workshops en master classes. Zij geven dit weekend vorm en toveren Hoorn om tot dé renaissance-feeststad in Italiaanse sferen. Als hoorgtepunt vindt er een fantastisch evenement plaats: een historische optocht, een “sfilata”.

Sfilata HoornHet Festival Oude Muziek Nu betrekt op 2 juni 2018 alle geïnteresseerde verenigingen van de stad bij de realisatie van deze Italiaanse “Sfilata in Hoorn”. De “sfilata” bestaat uit veel onderdelen, afhankelijk van welke verenigingen zich opgeven. Muziek en dans uit de renaissance maken een belangrijk onderdeel uit van het evenement. Voor meer informatie en aanmelden, kun je hier terecht: www.oudemuzieknu.nl/sfilata.

Om in Italiaanse stemming te komen, geven Accademia Amsterdam en Fiori di Folia een voorstelling op vrijdagavond 1 juni.

Fiori di Folia

Zaterdag 2 juni staat in het teken van het grootse evenement: de “sfilata”. Muziekgezelschappen, zangverenigingen, dansers en acteurs bereiden zich onder deskundige coaching voor. In mei kunnen de deelnemers adviezen krijgen bij het maken van eenvoudige renaissance kostuums, het instuderen van de muziek, het opzetten van de wedstrijden en het prepareren van de “carelli” (praalwagens- of praaldekschuiten). Om Italiaanse maaltijden in stijl te kunnen serveren roepen wij de hulp in van plaatselijke horeca en kookclubs. Daarnaast is er plaats voor ruiters, ieder met een eigen begeleider die het paard aan de teugel meevoert, jongleurs, groepjes die een gespeelde strijd laten zien (bijvoorbeeld schermers of jagers) en praalwagens waarop allegorische figuren worden voorgesteld (Liefde, Vruchtbaarheid, Dood, Jaloezie, Trouw, enz.). Alle deelnemers gaan gekleed in de stijl van rond 1500 gekleed.
Aan het eind van zaterdagmiddag 2 juni vindt de feestelijke “sfilata” plaats.

Op zondag 3 juni zijn er workshops en masterclasses muziek en dans voor wie zich in de Italiaanse Renaissance wil verdiepen.

Contact en informatie

Festival Oude Muziek Hoorn 2018
Stel je vraag per e-mail ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) of bel 06 2184 3943 (Hilbrand Adema, artistiek leider Festival Hoorn-Oude Muziek Nu)

Lees hier meer over de organisatie van Palio en Sfilata.

Location: Hoorn, Westfries Museum

Roode Steen 1, Hoorn, Nederland http://https://wfm.nl/museum

Back

Upcoming Events

Bach: Ratswahlcantate BWV29
Thu 29 Mar.
Katwijk, Raadzaal
Mattheuspassion op Goede Vrijdag
Fri 30 Mar. 19:30
Edam, Grote Kerk
BWV 2 "Ach Gott, vom Himmel sieh darein"
Sun 27 May. 19:00
Dordrecht, Grote of Onze Lieve Vrouwekerk
Accademia Amsterdam in Festival Oude Muziek Nu
Fri 1 Jun.
Hoorn, Westfries Museum
Bach, Händel, Vivaldi – beroemde koorwerken
Sat 2 Jun. 20:30
Rotterdam-Blijdorp, Prinsekerk

Newsletter

Open subscription form

Choose your background:
Concert organizers
Artists
Choirs
Projects
Audience
Courses

Please enter the following characters into the textbox.

captcha

Letters not clear?
Click to renew characters.

  • blogger
  • Del.ici.ous
  • DiggIt
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • Twitter
  • Yahoo