Stuur deze e-mail door naar een vriend

Andere vriend toevoegen Je kan deze e-mail doorsturen naar maximaal 5 gebruikers

Uitnodiging concerten Accademia Amsterdam - Muziek- & Kunstcursussen Italië

Printen
Accademia Amsterdam
Van "Actus Tragicus" en Requiem tot "Birthday Ode for the Queen"

Beste Bezoeker,

De musici van Accademia Amsterdam verheugen zich op de samenwerking met gedreven koren de komende maand. Graag nodigen we je uit om te komen luisteren naar prachtige muziek op historische locaties in Zaltbommel, Zwijndrecht en Woerden. Hieronder lees je er alles over.

Zingen, musiceren, koken en tekenen/schilderen in Italië

Accademia Amsterdam kijkt vooruit naar de (vroege) zomer en is bezig met de planning van de muziek-, kunst- en kookcursussen in Perugia (Italië). Neem alvast een kijkje en lees over al het moois (en lekkers) wat we bieden.

Voor wie met vrienden of mede-koorleden wil komen genieten in Italië, bieden we cursussen op maat in elke gewenste periode van het jaar.

Deel deze nieuwsbrief met vrienden of liefhebbers.

Lees meer online
Cappella St Maarten & Accademia Amsterdam
“Actus tragicus” & Cantate “Wachet auf” - J.S. Bach

Zondag, 06 November 2022, 19:00,
Zaltbommel, Sint-Maartenskerk

In dit bijzondere slotconcert van Cappella Sint Maarten zullen nog eenmaal muziekvrienden samenkomen om twee van de mooiste Bachcantates te laten klinken onder leiding van Arie Hoek.

Daarnaast hoor je een Geistliches Konzert van Bachs tijdgenoot Bruhns met de toepasselijke titel: "Die Zeit meines Abschieds ist vorhanden". Het programma wordt aangevuld met een koorwerk van de renaissancecomponist Resinarius.

Dit niet te missen concert is gratis toegankelijk, maar een bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.

Meer informatie
 
Coronation King George II
Händel en Purcell: A Royal Engagement!

Zaterdag, 12 November 2022, 20:00, Zwijndrecht, Oude Kerk

Het Laurens Kamerkoor nodigde Accademia Amsterdam uit om het 20-jarig jubileum te vieren met een koninklijk concert, onder leiding van Gabor van Os.

Zij nemen je mee op een muzikale reis langs diverse koninklijke hoogtijdagen aan het Engelse hof, zoals de verjaardagen van Queen Mary en Queen Anne voor welke gelegenheden respectievelijk Purcell en Händel een Ode schreven.

Händel schreef zijn feestelijke ‘Coronation Anthems’, voor de kroning van King George II. Een van de anthems is het majestueuze ‘Zadok the Priest’.

Meer informatie en reserveren
W.A. Mozart - Requiem
 
Requiem, Ave Verum, Laudate!

Zaterdag, 19 November 2022, 20:00, Woerden, Grote of Petruskerk

Samen met het Woerdens Kamerkoor voeren we een programma uit rond het beroemde Requiem van Mozart onder leiding van Geerten van de Wetering. In dit jubileumconcert klinken nog twee werken van Mozart (Laudate Dominum en Ave Verum Corpus), aangevuld met werken van Schütz (Psalm 100 Jauchzet dem Herren) en Rheinberger (Abendlied).

Daarnaast speelt Accademia Amsterdam een Kerksonate met solo-orgel van Mozart.
In het kader van Woerden 650 jaar stad, zal Niek de Kort, voorzitter van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging, je via korte intermezzo’s mee terugnemen naar enkele memorabele episodes uit de Woerdense geschiedenis.

Meer informatie en reserveren
Accademia Amsterdam
 
Onze Cursussen in Italië komen eraan!

In samenwerking met onze partners in Umbrië, waaronder het Archeologisch Museum van Perugia en het festival "Musica dal Mondo", leggen we de laatste hand aan de planning van onze Italiaanse cursussen zingen, musiceren, koken en tekenen/schilderen.

Om de hitte te vermijden en optimaal te kunnen genieten van het prachtige middeleeuwse gebouw van het Archeologisch Museum van Perugia, plannen we onze Cursussen in Italië eerder in het zomerseizoen: de beoogde periode is zondag 28 mei t/m donderdag 1 juni 2023, met een extra optreden op vrijdag 2 juni. Zodra we bevestiging hebben gekregen van al onze samenwerkingspartners, zullen we de cursussen op onze website publiceren (vanaf 1 december). Maar als je interesse hebt, kun je ons nu al een e-mail sturen en houden we je op de hoogte.

Aansluitend op het museum, zal het thema voor 2023 zijn: "De moederfiguur in de barokkunst", van Maria tot Venus; vrouwelijke barokcomponisten en schilders.

De muziek- en danscursussen zijn gericht op het genieten van ensemblemuziek, (koor)zang en barokdans. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Op het programma kunnen bijvoorbeeld staan: vocale en instrumentale muziek uit: Monteverdi's “Vespro della beata Vergine” of dansen uit Lully's “La Naissance de Venus”.

De kunst & kookcursussen staan open voor geïnteresseerden van elk niveau en leeftijd, inclusief kinderen, vrienden en partners van deelnemers die andere cursussen volgen.

Lees meer online
 
E-mail   Facebook   Twitter   LinkedIn
Accademia Amsterdam Onno Verschoor
Hofmark 390, 1355 JH Almere
Telefoon: 06 242 547 91
E-mail: info@accademia-amsterdam.nl

Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Je ontvangt deze e-mail omdat je interesse toonde in de activiteiten van Accademia Amsterdam of omdat wij denken dat deze informatie interessant voor je kan zijn. Wij versturen geen spam en zullen u hooguit vier tot zes nieuwsbrieven per jaar sturen. We respecteren jouw privacy en daarom vragen we om je af te melden wanneer je geen nieuwsbrieven van Accademia Amsterdam wenst te ontvangen.

Afmelden

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.