Uitnodiging najaars-concerten Accademia Amsterdam - Schöpfung, Requiem & Stabat Mater

Printen
Accademia Amsterdam
Van Haydns Schöpfung tot Mozarts Requiem

Beste Bezoeker,

Accademia Amsterdam werkt dit najaar mee aan uitvoeringen van grootse werken voor koor, solisten en orkest. We nodigen je graag uit om hiervan te komen genieten.

Op dit moment zijn we bezig onze cursussen in Italië te programmeren: (koor)zang, ensemblemuziek, Italiaanse keuken, beeldend of fotografie. Ditmaal in de voorjaarsvakantie van 2024.

Het hele jaar door organiseren we droomcursussen op maat in Nederland én in betoverend Italië. Voor wie met vrienden wil musiceren, kunst beoefenen of koken, onder leiding van één van onze profs.

Lees onder uitgebreide informatie over onze inspirerende activiteiten.

Fijn als je deze nieuwsbrief met vrienden of liefhebbers wilt delen.

Lees meer online
Uitvoering 1808 Die Schöpfung
De schepping volgens Haydn

Zaterdag, 07 oktober 2023, 20:00
Rotterdam, Prinsekerk

Onder leiding van dirigent Stephen Kavelaar en in samenwerking met het Rotterdamse koor COV Sursum Corda, voert Accademia Amsterdam het indrukwekkende werk van Joseph Haydn, 'Die Schöpfung' uit.

Het werk ontstond tussen oktober 1796 en april 1798 en wordt beschouwd als een van Haydns meesterwerken. Dit oratorium illustreert muzikaal het scheppingsverhaal volgens de Bijbel. De tekst is onder meer gebaseerd op John Miltons Paradise Lost. Het op dit werk gebaseerde libretto, dat ooit door Händel op muziek zou worden gezet, kwam in Haydns handen. Zijn mecenas, baron Gottfried van Swieten, verzorgde de vertaling van het Engels naar het Duits.

Meer informatie en reserveren
 
Mozart en zijn Requiem
Requiem, Vesperae en Trauermusik

Zaterdag, 18 november 2023 20:00
Harderwijk, Grote Kerk

Onder leiding van dirigent Jurriaan Grootes en in samenwerking met het koor COV NW Veluwe, voert Accademia Amsterdam het beroemde Requiem KV 626 van Mozart uit. Vooraf aan dit werk hoort u Mozarts Maurerische Trauermusik en de Vesperae solennes de confessore.

Dat het Requiem kon ontstaan en inmiddels tot de meest geliefde en gewaardeerde werken van Mozarts hele oeuvre wordt gerekend, is te danken aan zijn oud-leerling, vriend en collega Frans Xaver Süßmayr, die het afgebroken compositieproject van het Requiem op zeker moment ter hand nam en de meerstemmige muziek completeerde. Eigenlijk bevat de compositie zelfs meer Süßmayr dan Mozart.

Meer informatie en reserveren
Jubileumconcert Bachkoor Apeldoorn
 
Stabat Mater en Dixit Dominus van de beroemdste H's

Vrijdag, 24 November 2023 20:00
Apeldoorn, Theater Orpheus

Accademia Amsterdam voert het Stabat Mater van Haydn en het Dixit Dominus van Händel uit. Dit concert komt tot stand in samenwerking met Bachkoor Apeldoorn en staat onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel. Het koor viert met dit concert het 90-jarig jubileum.

Het Stabat Mater is een middeleeuws gedicht over de “diepbedroefde Moeder stond wenend bij het kruis”. Door de eeuwen heen is deze tekst vele malen op muziek gezet, ook door hedendaagse componisten. Het Stabat Mater van Haydn is in 1767 geschreven voor 4 solisten en gemengd koor en is qua karakter wat meer ingetogen dan dat van Pergolesi.

Voor het Dixit Dominus van Georg Friedrich Händel is de tekst uit 1707 ontleend aan psalm 110: "De Heer sprak tot mijn heer”. Händel schreef dit werk na een studiereis in Italië over de Italiaanse opera en het was bij de première in Rome een groot succes.

Meer informatie en reserveren
Accademia Amsterdam Zomercursussen
 
Kom in de meivakantie muziekmaken en genieten in Italië

Accademia Amsterdam organiseert ook in 2024 weer cursussen voor muziek- en kunstliefhebbers in Perugia (Umbrië).

Dit doen wij in samenwerking met o.a. het Archeologisch Museum van Perugia en het festival "Musica dal Mondo". In november a.s. zullen we de details publiceren. We kunnen nu al verklappen dat we, vanwege het zachte weer in Umbrië, de cursussen in de meivakantie zullen houden.

Voor (amateur) koorzangers organiseren wij workshops o.l.v. onze inspirerende Italiaanse coach (Engelstalig). De muziek- en danscursussen zijn gericht op het genieten van ensemblemuziek, (koor)zang en barokdans. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau.

De kunst & kookcursussen staan open voor geïnteresseerden, ongeacht ervaring en leeftijd, inclusief kinderen, vrienden en partners van deelnemers.

Als primeur organiseren we ook een fotografiecursus onder leiding van professionele fotografen.

Komen de data je niet goed uit? Het hele jaar door organiseren we droomcursussen op maat in Nederland én in betoverend Italië. Voor wie met vrienden wil zingen, spelen, koken, tekenen of schilderen onder leiding van onze professionele tutors. Dat kan al vanaf 2 tot 4 personen, inclusief eventuele overnachtingen. Het is betaalbaarder dan je zou denken!

Houd onze website in de gaten
 
E-mail   Facebook   Twitter   LinkedIn
Accademia Amsterdam Onno Verschoor
Hofmark 390, 1355 JH Almere
Telefoon: 06 242 547 91
E-mail: info@accademia-amsterdam.nl

Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Je ontvangt deze e-mail omdat je interesse toonde in de activiteiten van Accademia Amsterdam of omdat wij denken dat deze informatie interessant voor je kan zijn. Wij versturen geen spam en zullen u hooguit vier tot zes nieuwsbrieven per jaar sturen. We respecteren jouw privacy en daarom vragen we om je af te melden wanneer je geen nieuwsbrieven van Accademia Amsterdam wenst te ontvangen.

Afmelden

 
 

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.