Kom 't voorjaar genieten in Italië - Laatste Najaarsconcerten

Printen
Accademia Amsterdam
In 2024 worden onze zomercursussen lentecursussen

Beste Bezoeker,

Op 4 december opent de inschrijving voor onze cursussen in Italië: (koor)zang, ensemblemuziek, Italiaanse keuken of tekenen & schilderen. Daarbij bieden we een nieuwe cursus: fotografie. Welkom in de voorjaarsvakantie van 2024, wanneer het weer optimaal is in betoverend Umbrië!

Komt deze periode niet uit? Het hele jaar door organiseren we droomcursussen op maat in Nederland én in Italië. Voor wie met vrienden wil musiceren, kunst beoefenen of koken, onder leiding van één van onze tutors.

Accademia Amsterdam werkt dit najaar mee aan uitvoeringen van grootse werken voor koor, solisten en orkest. We nodigen je graag uit om hiervan te komen genieten. Mis de laatste twee kansen om te komen luisteren niet!

Lees onder uitgebreide informatie over onze inspirerende activiteiten.

Fijn als je deze nieuwsbrief met vrienden of liefhebbers wilt delen.

Lees meer online
Mozart en zijn Requiem
Requiem, Vesperae en Trauermusik

Zaterdag, 18 november 2023 20:00
Harderwijk, Grote Kerk

Onder leiding van dirigent Jurriaan Grootes en in samenwerking met het koor COV NW Veluwe, voert Accademia Amsterdam het beroemde Requiem KV 626 van Mozart uit. Vooraf aan dit werk hoort u Mozarts Maurerische Trauermusik en de Vesperae solennes de confessore.

Dat het Requiem kon ontstaan en inmiddels tot de meest geliefde en gewaardeerde werken van Mozarts hele oeuvre wordt gerekend, is te danken aan zijn oud-leerling, vriend en collega Frans Xaver Süßmayr, die het afgebroken compositieproject van het Requiem op zeker moment ter hand nam en de meerstemmige muziek completeerde. Eigenlijk bevat de compositie zelfs meer Süßmayr dan Mozart.

Meer informatie en reserveren
 
Bachkoor Apeldoorn
Stabat Mater en Dixit Dominus

Vrijdag, 24 November 2023 20:00
Apeldoorn, Theater Orpheus

Accademia Amsterdam voert het Stabat Mater van Haydn en het Dixit Dominus van Händel uit. Dit concert komt tot stand in samenwerking met Bachkoor Apeldoorn en staat onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel. Het koor viert met dit concert het 90-jarig jubileum.

Het Stabat Mater is een middeleeuws gedicht over de “diepbedroefde Moeder stond wenend bij het kruis”. Het Stabat Mater van Haydn uit 1767 is ingetogener dan de bekende toonzetting van Pergolesi. Voor het Dixit Dominus van Georg Friedrich Händel is de tekst ontleend aan psalm 110: "De Heer sprak tot mijn heer”. Händel schreef dit werk in 1707 na een studiereis in Italië en werd in Rome een groot succes.

Meer informatie en reserveren
Accademia Amsterdam Zomercursussen
 
Geniet de lente in Italië met muziek en kunst!

Samen muziek maken, fotograferen, tekenen & schilderen of Italiaanse gerechten koken onder begeleiding van enthousiaste tutors.

Wij nodigen je uit voor een onvergetelijke week vol artistieke en culinaire ervaringen. Wees onze gast in één van de “borghi più belli d’Italia” in het culturele en groene hart van Italië: Umbrië. Vanaf 4 december 2023 is gedetailleerde informatie beschikbaar en kun je je inschrijven op onze website. Neem gerust per e-mail, telefoon of WhatsApp contact met ons op, om nu al gedetailleerde informatie te krijgen.

Bij de muziek- en danscursussen kan iedereen kan meedoen op eigen niveau: als koorzanger, solist of instrumentalist. We organiseren extra masterclasses techniek of interpretatie. Het vocaal-ensemble staat open voor alle (koor)zangers. Barok- en moderne instrumenten (a’ = 440Hz en 415Hz) zijn welkom.

Laat je bij de cursussen fotografie, schilderen/tekenen en Italiaans koken inspireren door de betoverende schoonheid, panorama’s of de keuken van Umbrië. Voor geïnteresseerden van elk niveau en leeftijd, inclusief vrienden, partners en kinderen. Ervaring is niet nodig.

Meer informatie
Accademia Amsterdam in het Concertgebouw
 
Volg Accademia Amsterdam en bezoek één van de Passies in het voorjaar

Accademia Amsterdam speelt in maart 2024 de Mattheuspassie van Bach door heel Nederland. Het werk ligt het orkest na aan het hart en hoort tot de specialisaties van het ensemble. Kom luisteren in het Amsterdamse concertgebouw, in de PHIL in Haarlem of Orpheus in Apeldoorn. Liever de Johannespassie of een lichtvoetige passie uit de Franse barok voor een intieme bezetting? Kom dan naar Dordrecht!

Volg onze agenda of reserveer via de links op onze website.

Houd onze website in de gaten
 
E-mail   Facebook   Twitter   LinkedIn
Accademia Amsterdam Onno Verschoor
Hofmark 390, 1355 JH Almere
Telefoon: 06 242 547 91
E-mail: info@accademia-amsterdam.nl

Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Je ontvangt deze e-mail omdat je interesse toonde in de activiteiten van Accademia Amsterdam of omdat wij denken dat deze informatie interessant voor je kan zijn. Wij versturen geen spam en zullen u hooguit vier tot zes nieuwsbrieven per jaar sturen. We respecteren jouw privacy en daarom vragen we om je af te melden wanneer je geen nieuwsbrieven van Accademia Amsterdam wenst te ontvangen.

Afmelden

 
 
 
Bijlagen
accademia_amsterdam_itali___cursussen_2024_nl.pdf

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.