Stichting Amstel Muziekproducties

Rechtspersoon

Statutaire naam: Stichting Amstel Muziekproducties
Ook genoemd: Amstel Muziekproducties
Statutaire zetel: Amsterdam
Postadres: Muidergouw 26, 1351 PC  Almere
Telefoonnummer: 036-5401818
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Datum akte van oprichting: 26-06-1991
Datum akte laatste statutenwijziging: 28-11-2005
Activiteiten: SBI-code: 90011 - Beoefening van podiumkunst
Fiscaal Nummer: 8111.21.744
IBAN-nummer: NL74 INGB 0009432035 / BIC: INGBNL2A
BTW-nummer NL8111.21.744.B01
Kamer van Koophandel: Inschrijvingsnummer S41210610

Doel

Stichting Amstel Muziekproducties heeft tot doel het verspreiden van muzikale kunstuitingen, waarbij verbindingen met andere kunstvormen gemaakt kunnen worden. Daarnaast ondersteunt zij financieel en adviserend uitvoerenden, ensembles of gezelschappen. Criteria zijn hierbij professionaliteit, kwaliteit en originaliteit. Bij de uitvoering van oude muziek is het van belang dat deze geïnterpreteerd wordt binnen de grenzen van een bepaald stijlprincipe, vanuit een grondige theoretische kennis en beheersing van authentiek instrumentarium.

Bestuur

Het bestuur van Stichting Amstel Muziekproducties bestaat uit personen die zich betrokken voelen bij de aangesloten ensembles en mensen die expertise hebben in de cultuursector, de juridische wereld en het bedrijfsleven. Het bestuur functioneert onafhankelijk van het artistieke beleid van het Accademia Amsterdam. Het bestuur houdt toezicht op de financiële boekhouding (van ondersteunde projecten) en zal wanneer nodig en mogelijk ondersteunende taken op zich nemen.

Vacatures

Stichting Amstel Muziekproducties is op zoek naar bestuursleden. Affinitieit met kunst(beoefening) in het algemeen en muziek en bijzonder strekt tot aanbeveling. Speciaal voor fondsenwerving en het opzetten van een Vriendenkring is ondersteuning gewenst. (Veel) ervaring is daarvoor niet nodig; er is ervaring en expertise aanwezig bij andere bestuursleden en de adviseur.

Bestuurders

Voorzitter
mr. J. Visser
Datum in functie 24-02-2012

Secretaris
mw. J.M.C. Alink
Datum in functie 02-07-2012

Penningmeester
dhr. W.G. Kuiper
Datum in functie 15-02-2012

ANBI-status

De Stichting Amstel Muziekproducties heeft een culturele ANBI-status. Wie aan culturele ANBI’s schenkt, kan (extra) belastingvoordeel krijgen via de giftenaftrek en via periodieke giften. Hier kunt u meer lezen over wat dit inhoudt.

Beloningsbeleid

Stichting Amstel Muziekproducties kent geen beloningsbeleid omdat alle werkzaamheden van de bestuursleden op vrijwillige basis worden verricht.

Bestuurlijke openheid (Governance Code Cultuur)

Stichting Amstelmuziekproducties streeft er naar zoveel mogelijk de Governance Code Cultuur als leidraad te nemen. Voor een kleine stichting zonder dagelijks bestuur zijn niet alle punten van deze code in detail relevant. Hier kunt u meer lezen over wat deze code inhoudt.

Graag geeft het bestuur inzage in de notulen en verslagen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als u de statuten wilt inzien, klikt u op deze link.

Activiteiten

2019 Ondersteuning multidisciplinaire voorstelling “De weg van Esther” uitgevoerd door acteur, koor en Accademia Amsterdam

2017 Ondersteuning tournee Italië van Accademia Amsterdam

2015 Jubileumconcert door Accademia Amsterdam met Bach-cantates “Vier Bach!” uitgevoerd met een kamerkoor en solisten-kwartet, zonder dirigent

2014 Project door Accademia Amsterdam met Bach-cantates “Vier Bach!” uitgevoerd met een kamerkoor en solisten-kwartet, zonder dirigent; meerdere concerten in Nederland

2009-13 Beleef Zachow! Productie die als doel heeft om alle overgebleven kerkcantates van Händels leermeester uit te voeren, met master classes en documentatie op cd. Met Accademia Amsterdam. Als artistiek leider is prof. Ludger Remy aangetrokken.

2003-04 “Als de Muren Oren hebben”, multimediaal concert rond muziek en architectuur, met videoprojectie. Met blokfluittrio Ratatouille.

2003 Productie op binnenvaartschip langs Nederlandse (haven)steden: Hoofdvoorsteling “Schipbreuk in Hoepelrok”, een confrontatie tussen de Franse barok en de Noord-Afrikaanse cultuur. Nevenvoorstelling “Een losbandige Sarabande”, familieprogramma rond een meeslepende exotische dans die geliefden in vuur en vlam zet. Met dansgezelschap Folia & Ratatouille.

2002/11 Cd-productie met Franse Barokdansen met Accademia Amsterdam & Folia.
“…In Accademia Amsterdam heeft ze de perfecte partner gevonden. Uiterst elegant en sprankelend trekt de muziek voorbij…” (Luister!)

2001 Productie: “L'Inconnue”, een voorstelling waarin de confrontatie wordt aangegaan tussen de Franse barok en de Noord-Afrikaanse cultuur – reprise: zomer 2003 als productie “Schipbreuk in Hoepelrok”. Met Folia.
“…authentiek met een sensuele knipoog; een juweeltje van een voorstelling!” (Utrechts Nieuwsblad)
“…muziek en dans vormden een natuurlijke eenheid en er werd op hoog niveau gedanst. Ook de kostuums waren zonder meer koninklijk en een lust voor het oog.” (De Gelderlander)

1994 Opera/balletproductie, Tournee door Nederland: “L’Europe Galante” van André Campra, met Accademia Amsterdam.
“… kunnen we spreken van een indrukwekkende uitvoering… Accademia Amsterdam speelde prima…” (Gelders Dagblad)

1991 Educatieve en Schoolconcertserie: “Een Droom van een Fluit”, met Ratatouille.
“…door het concert zat een aansprekende verhaallijn die menig jonge toeschouwer van begin tot eind wist te boeien…” (Voorschotense Courant)

Actuele projecten

Volg hier actuele projecten waarvan enkele gesteund worden door Stichting Amstel Muziekproducties.

Financiële verantwoording

Het financieel jaarverslag wordt opgemaakt indien dit relevant is en er activiteiten zijn. U kunt deze jaarverslag(en) inzien door ze hieronder te downloaden.

Verslag t/m 2011

Verslag t/m 2017


  • +31 6 242 547 91
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.