Muziek- & Dans­cursussen, Perugia 2021

Triomf van de Muzen

Samen muziekmaken, geïnspireerd door Italiaanse muziek & dans

georganiseerd door Accademia Amsterdam

Perugia (Italië), 20 t/m 24 juli, extra uitvoering 25 juli 2021

voor enthousiaste amateurs en studenten: (koor)zangers, strijkers, blazers, klavecimbel/basso continuo-spelers en dansers

In samenwerking met Festival “Musica dal Mondo” en “Deruta, Borgo delle Arti”.

Barokdanscursus voor deelnemers met gemiddeld & gevorderd niveau onder leiding van Ricardo Barros.

Extra: koorzang en dansworkshops voor deelnemers met basisniveau.

Cursussen Italiaans koken en Tekenen & Schilderen voor partners en anderen.

Muziek & dans

Accademia Amsterdam 2019In 2020 was het de tiende keer dat Accademia Amsterdam in Perugia zomercursussen voor muziek- en kunstliefhebbers organiseerde. Ondanks de corona-crisis vierden we ons jubileum met een kleine groep enthousiaste deelnemers. Deze bijzondere ervaring en de steun van de lokale autoriteiten moedigen ons aan om je uit te nodigen de Muzen in Italië te vieren. Dit keer nemen we de Italiaanse kunsten zelf als inspiratiebron. We organiseren een extra optreden op zondag 25 juli in een van de mooiste “borghi” van Italië: Deruta.

Deze cursussen zijn gericht op het samen genieten van muziekmaken. Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen. Of je nu participeert in het vocaal ensemble, als solist, als danser of als instrumentalist, wij vinden een passende manier om deel te kunnen nemen. Onze ervaren docenten bieden extra masterclasses voor solisten en instrumentalisten. (Koor)zangers kunnen extra workshops volgen om hun zangtechniek te verbeteren. Wie weet komt een lokaal koor tijdens de uitvoeringen het vocaal ensemble versterken met origineel Italiaans repertoire.

De muziek- en dansdocenten van Accademia Amsterdam presenteren een aantrekkelijk openingsconcert met Italiaanse kamermuziek. De muziek- en danscursussen vinden plaats in middeleeuwse centrum van Perugia of in de “borgo” van majolica keramiek: Deruta. De optredens vinden plaats in een van de mooiste zalen van de monumentale stad en op historische locaties.

Bekijk en deel de video hier.

Duur van de cursus: 5 dagen, plus extra uitvoering.Wie kan deelnemen?

We nodigen koorzangers met gemiddeld niveau uit om te zingen in het vocaal ensemble. Zij betalen een zeer aantrekkelijk inschrijfbedrag. Dit maakt het mogelijk om te combineren met extra stemcoaching, laagdrempelige dansworkshops of een cursus Italiaans koken of tekenen/schilderen.

Summer Course AA 2018 01De cursussen staan ​​open voor zangers, dansers en instrumentalisten. De ervaren docenten van Accademia Amsterdam passen zich aan jouw individuele niveau aan, of je gevorderd of minder ervaren bent . Deelnemers van alle leeftijden zijn welkom, van enigszins gevorderde amateurs tot muziekstudenten.

Omdat velen dit jaar hun reizen last-minute zullen boeken, is het mogelijk om tot een week voor de startdatum in te schrijven voor onze cursussen. We zorgen voor flexibel repertoire en stellen het vanaf 1 juli online beschikbaar.

Alle instrumentalisten kunnen zich aanmelden (strijkers, blazers en klavecinisten/pianisten) en maak je je geen zorgen als je niet voldoende tijd hebt gehad alle bladmuziek in te studeren. De voorkeursstemming is A'=415Hz, vraag ons naar oplossingen als je alleen een "modern" instrument bespeelt.

Dansers met een gemiddeld & gevorderd niveau kunnen de barokdanscursus volgen. Dit jaar concentreren we ons op dansen geschreven in 1720/21: La Poitevine, La Modène, The Prim Rose, Prince William en de première van de "Chaconne des Muses", verwijzend naar het thema van dit jaar. We nodigen koorzangers en dansers met basisniveau uit de aanvullende, laagdrempelige danscursus te volgen, tegen een aantrekkelijk tarief.

Excursie

Ook al gaat het vooral om samen musiceren, er blijft nog tijd over om het historische centrum van Perugia te bezoeken. We organiseren een excursie voor alle deelnemers naar een historisch hoogtepunt van Perugia of naar een van de “borghi più belli d'Italia”. We beloven een unieke ervaring! (Er kan een extra bijdrage nodig zijn).

Italiaanse keuken

Natuurlijk vergeten we het goede leven niet: diners worden op Italiaanse manier geserveerd, aan lange tafels, op het terras van een van een lokaal restaurant. Alle cursisten en hun familie, partners of vrienden kunnen aanschuiven. Voorafgaand aan het feestelijke slotbuffet biedt het restaurant een Italiaanse ‘aperitivo’.

Nevenprogramma

We bieden een interessant en gevarieerd nevenprogramma voor vrienden, partners en kinderen. Geïnteresseerden van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de cursussen Italiaans koken en tekenen/schilderen. Tijdens de lunch of het diner kun je resultaten van de kookcursus proeven. Wie alleen deelneemt aan het vocaal ensemble, kan uitstekend een nevencursus combineren.

Het is mogelijk om buiten de cursusdagen om, individuele coaching of extra cursussen te volgen in Perugia of Deruta (15km buiten Perugia). Prijzen zijn €80 per extra dag. Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Verblijf

Dicht bij de cursuslocaties, in een historisch pand, vinden we hotel Signa, waar je comfortabel kunt verblijven verblijven tegen een gereduceerde prijs. Deelnemers die genoegen nemen met een minder luxe accommodatie, kunnen op een camping of in ‘ostelli’ in de buurt of in het historische centrum van Perugia verblijven. Vlakbij de cursuslocatie zijn verschillende betaalbare hotels. Neem voor de zekerheid contact met ons op voordat je een accommodatie boekt, aangezien de cursuslocatie kan veranderen vanwege mogelijke corona-beperkingen.


Tutors
Ricardo Barros, Londen: barokdans* rickybarros@aol.com
Antonio Magarelli, Molfetta (Bari): zang/ensemble coaching en directie antoniomagarelli@alice.it
Onno Verschoor, Amsterdam: (barok)hobo/blokfluit/blazers/ensemble coaching o.verschoor@accademia-amsterdam.nl
Mariëtte Holtrop, Utrecht: (barok)viool/strijkers* mhholtrop@gmail.com
Wilma van der Wardt, Groningen: (barok)cello/viola da gamba/strijkers wilmavanderwardt@planet.nl

* = Alleen bij een minimum aantal deelnemers

Thema

“Triomf van de Muzen” – samen muziekmaken, geïnspireerd door Italiaanse muziek & dans.

Repertoire

Kamer- & vocale muziek van (voornamelijk) Italiaanse renaissance- en barokcomponisten. Dansen geschreven in 1720/21: La Poitevine, La Modène, The Prim Rose, Prince William en de première van de "Chaconne des Muses".

Advies over het repertoire en de inhoud van de cursussen kun je bij de docent(en) inwinnen (zie hun e-mailadressen).

Bladmuziek is vanaf 1 juli op deze website beschikbaar om te downloaden (zangers: vanaf 1 juni). Na het inloggen vind je het in de map "Music Course Accademia Amsterdam". Ook vind je een deelnemerslijst.
We vragen musici om de eigen partijen af ​​te drukken om te gebruiken tijdens de cursus. Neem je eigen muziekstandaard mee (met je naam erop geschreven).

We begrijpen het wanneer je niet genoeg tijd zou hebben om alle bladmuziek goed voor te bereiden vanwege last-minute boeking. We vinden altijd een oplossing.

Gesproken talen

Engels, Italiaans (gedeeltelijk), Duits (gedeeltelijk), Frans (gedeeltelijk), Nederlands (gedeeltelijk), Portugees (gedeeltelijk).

Data

Dinsdag 20 juli t/m zaterdag 24 juli 2021, extra uitvoering zondag 25 juli.

Programma (onder voorbehoud)

* = Alleen bij een minimum aantal deelnemers

Het is mogelijk om buiten de cursusdagen om, individuele coaching of extra cursussen te volgen in Perugia of Deruta (15km buiten Perugia). Prijzen zijn €80 per extra dag. Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Reis

Perugia is goed bereikbaar. Je kunt vliegen naar Rome, Perugia of Pisa (KLM/Alitalia/Transavia/Vueling/EasyJet/RyanAir). Neem vervolgens de trein (Trenitalia) of bus (SULGA) naar Perugia.
Alle hotels en hostels zijn bereikbaar via de "minimetrò", die vanaf het treinstation van Perugia vertrekt.

Wij adviseren je graag bij het boeken van de reis en bij het transport van je instrument(en). Neem contact met ons op voor informatie over de actuele reismogelijkheden met betrekking tot mogelijke coronabeperkingen. Raadpleeg de officiële website van de Europese Unie voor de actuele situatie.

Houd er rekening mee dat je in staat moet zijn om de cursuslocatie(s) zelfstandig, met de auto of met het openbaar vervoer, moet kunnen bereiken.

Diners

Vijf (zes*) diners worden georganiseerd (dinsdag – zaterdag / zondag*), deelname ter plaatse op te geven, €19 per maaltijd. Feestelijk slotdiner: €22.

Overnachting

We adviseren je graag bij het boeken van je verblijf. Je rekent rechtstreeks af met de accommodatie. Bekijk onze suggesties op de volgende pagina. Neem voor de zekerheid contact met ons op voordat je een accommodatie boekt, aangezien de cursuslocatie kan veranderen vanwege mogelijke corona-beperkingen.

Bij hotel Signa krijgt je een aantrekkelijke korting op de normale prijs, als je aangeeft dat je de cursussen volgt.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Kosten
Koorzang (zonder cursus) €195
Extra stemvorming (voor koorzangers, in een groep) + €80
Danscursus voor koorzangers en dansers met basisniveau (Contredances)
Voor zangers die zich hebben ingeschreven voor de muziekcursussen, is deelname aan het koor gratis
€200
Cursisten tot 26 jaar €295
Cursisten vanaf 26 jaar €395
Aanvullende masterclasses (voor deelnemers – toehoorders gratis) + €80

Als je je vóór 1 april 2021 inschrijft, ontvang je een korting van 5% op het cursusgeld.
Als je een andere deelnemer introduceert, ontvang je 5% (extra) korting op het cursusgeld. (Alleen als je tegelijkertijd inschrijft en geldt alleen voor de degene die de ander introduceert).
Kortingen zijn niet geldig voor wie alleen in het koor zingt tegen de speciale gereduceerde prijs van €195.

Tarieven zijn excl. reis, verblijf en maaltijden en inclusief 21% btw. Er is geen btw-vrijstelling mogelijk.
Min. 16, max. 30 deelnemers voor de reguliere cursussen (muziek/dans). Alleen koorzang: min. 12, max. 24 deelnemers.
Cursusdagen bestaan niet uit een vast aantal uren. De duur hangt af van het oordeel van de docenten en van andere activiteiten die op een dag worden georganiseerd.

Verblijf en maaltijden (indicatief)

Hotel, 6 nachten (tweepersoons-/eenpersoonskamer) ca. €165/€235*
Hostel, 6 nachten (slaapzaal/eenpersoonskamer) ca. €110/€240*
Camping, 6 nachten (twee volwassenen met caravan) ca. €135*
Maaltijden (opgave ter plekke, er worden 5/6* diners georganiseerd) per maaltijd €19/€22*

*prijs per persoon, rechtstreeks te betalen aan de accommodatie / het restaurant

Droomcursussen

Komen de data niet goed uit en wil je een cursus op maat? Het hele jaar door organiseren wij muziek-, schilder-/teken- en kookcursussen in Casa “Le tre Muse” in keramiekstad Deruta (15km van Perugia). Deze zijn bedoeld voor individuen of kleine groepen vrienden, die een paar dagen willen verblijven om te genieten van de inspiratie die Italië te bieden heeft. Plan je droomcursus op de data die jou het beste uitkomen. Docenten, die hun cursisten meenemen, kunnen onze studio gratis gebruiken. Naar wens bieden wij je interessante excursies en andere activiteiten. Op deze website vindt je meer informatie.


Inschrijving

De officiële inschrijvingstermijn eindigt op 13 juli 2021 of totdat de cursussen volgeboekt zijn. Alleen in bepaalde gevallen accepteren we latere aanmeldingen. We zullen ons uiterste best doen om rekening te houden met je wensen.

Door je in te schrijven, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Je kunt je online aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. Stuur een e-mail naar cursussen@accademia-amsterdam.nl of bel 06-242 547 91 als je problemen ondervindt. Wij helpen je graag verder.

Wanneer de cursussen onverhoopt geannuleerd moeten worden vanwege coronamaatregelen van de autoriteiten, dan krijg je het volledige inschrijfgeld terug, of blijft de inschrijving geldig voor de zomercursussen van 2022.

Bij inschrijving ontvang je een factuur. Je kunt het cursusgeld rechtstreeks betalen met PayPal of creditcard. Je kunt ook betalen via overschrijving op onze bankrekening. Houd er rekening mee dat je inschrijving pas officieel bevestigd is, wanneer we de betaling vóór 13 juli 2021 hebben ontvangen.

Inschrijven

Bankrekening

Accademia Amsterdam, Almere
TransferWise IBAN: BE36 9671 0636 2381 ● BIC: TRWIBEB1XXX

Addressen - Contact

Accademia Amsterdam
Onno Verschoor
(NL) +31 6 24254791
(IT) +39 334 5763313
cursussen@accademia-amsterdam.nl

Museo archeologico nazionale dell’Umbria (Cursuslocatie)
Piazza Giordano Bruno 10, 06121 Perugia
+39 075 572 7141
www.musei.umbria.beniculturali.it

Hotels (suggesties)
Hotel Signa (geeft reductie)
Hotel Iris

Hotel Sant'Ercolano

Jeugdherbergen (ostelli)
Centro di Accoglienza - Ostello della Gioventù
Little Italy Hostel
Ostello Spagnoli

Camping
Camping Il Rocolo

Restaurant Iris (diners)
Via Marconi 35, 06121 Perugia
+39 075 5721382
www.ristoranteiris.com

Algemene voorwaarden

Door je in te schrijven, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je je accommodatie en reis vanuit Nederland naar Perugia laat boeken door een reisagent, zijn afzonderlijke voorwaarden van toepassing. De organisatie van Accademia Amsterdam kan niet aansprakelijk worden gesteld als onze partners hun afspraken niet nakomen.

Wanneer de cursussen onverhoopt geannuleerd moeten worden vanwege coronamaatregelen van de autoriteiten, dan krijg je het volledige inschrijfgeld terug, of blijft de inschrijving geldig voor de zomercursussen van 2022.

Voor de beeldende kunst- en kookcursussen gelden aparte voorwaarden en prijzen.


Curricula

Ricardo BarrosHaving been awarded with the prestigious ARAM (Associate Royal Academy of Music) title for his ‘significant contribution to the music profession’,  Ricardo Barros directs and performs with his innovative Mercurius Company in fully- and semi-staged concerts involving dancers, singers and instrumentalists. His published PhD thesis on 17th- and 18th-century French stage dances ‘Dance as a discourse’, has gained worldwide acclaim. He has been recently appointed the chairman of the European Association of Dance Historians, and featured on BBC4 documentary 'Dancing Cheek to Cheek' as a dance historian.
Recent engagements include Mercurius’ début at the Cadogan Hall in London; directing and choreographing a pioneering fully-staged Lullian divertissement in Brazil; concerts as a guest dancer with Dorothee Wortelboer's La Folia at De Doelen in Rotterdam, teaching in the annual ‘Enter-Baroque’ Summer School in Ormoz (Slovenia), performing a Forqueray solo harpsichord recital at Edinburgh Festival Fringe, performing (Baroque dance) in Utrecht Festival 2013, delivering his Lottery funded ‘Baroque Fitness’ programme in London and Devon, directing and choreographing a project of Iberian and Brazilian 18th-century dances (including the first historical reconstruction of the controversial Brazilian Lundu) with Mercurius and I Danzatori Palatini in Mannheim, and finally assisting choreographer Edith Lalonger in a pioneering Rameau project led by Jonathan Williams involving the OAE, Oxford University and Mercurius Company in a performance of Zaïs at the Queen Elizabeth Hall. Future plans include Mercurius's debut at the Utrecht Early Music Festival, running his Lottery-funded programme 'Baroque Fitness & sounds II' in London and Devon, and concerts in the UK, Holland and Germany.

 Antonio MagarelliAntonio Magarelli, born in Molfetta (Bari), is graduated in Piano, Music Pedagogy, Choral Music and Choir direction, Band Instrumentation and Conducting at the Conservatory of Bari and Monopoli. He studied composition and continued his study conducting and interpretation of the repertoire with Peter Neumann, Gary Graden, Nicole Corti, Javier Busto, Bo Holten, Paul Smith. He attended the International Academy for Choral Conductors and Singers in Fano and the Laboratory of choral conducting at the Conservatory in Monopoli. He studied singing with Claudio Cavina and Steve Woodbury.
He specialized in the interpretation and practice of the Renaissance and Baroque repertoire. At the institute “S. Cecilia” in Brescia attended an annual course of Semiography and Musical Palaeography and a Laboratory of Renaissance and Baroque music.
Antonio Magarelli is frequently involved as choir and orchestra director. He has participated as a speaker at the VI National Conference at the Research Center of History and Art of Bitonto (Ba) by publishing an essay on the Renaissance composer Agostino Scozzese. He edited the transcription of some of the works of Francesco Durante and two books of madrigals of Luzzasco Luzzaschi.
Antonio Magarelli directed the world premiere of two new works by composers from Puglia: the Passio Domini Jesu Christi Secundum Joannem by Vito Antonio Raffaele Cozzoli (1777-1817) and Inno al Sole by Giuseppe Millico (1737-1802), cantata for two sopranos and orchestra. For Digressione Music he has recorded choral works by the contemporary composer Francesco Lisena and the Passio Domini Jesu Christi by Vito Antonio Cozzoli with period instruments. Since 2007 he is director of the “Cappella Musicale Corradiana” based in Molfetta.

 Onno VerschoorOnno Verschoor studied recorder with Adriënne du Clou and oboe with Koen van Slogteren at the Conservatory in Zwolle, the Netherlands. In 1984 he decided to specialize in the baroque oboe, initially studying with Taka Kitazato and then with Ku Ebbinge at the Royal Conservatory in The Hague. In 1989 Onno Verschoor graduated in baroque oboe and historical performance, also obtaining his recorder soloist diploma with distinction.
Currently he is active as a freelance musician with many of Europe’s baroque orchestras, including Concerto d'Amsterdam, Telemannisches Collegium Michaelstein, L'Orfeo (Linz), the Utrecht Baroque Consort, Anima Aeterna (Brussels), The King's Consort (London), Das Neue Orchester (Cologne) and Accademia Barocca Willem Hermans (Rome). With the latter ensemble he performed in 2007 as a soloist for a CD of recorder concertos by Telemann.
Onno Verschoor performs in various ensembles specializing in chamber music between 1300 and 1850. He has collaborated on radio, television and CD recordings (RAI Italy, Dutch broadcasting companies, Mitteldeutscher and Westdeutscher Rundfunk, CPO Germany, Tactus Milano).
Onno Verschoor has been artistic director of Accademia Amsterdam since 1990. This ensemble has performed at festivals in France and Italy, and in concert series in the Netherlands (e.g. at the Holland Early Music Festival) and in Germany. The ensemble is also involved with chorus accompaniments. In 1994 Onno Verschoor co-organized a project to stage the Opéra-ballet ‘l’Europe Galante’ by André Campra. In 2002 and 2010 he made a CD recording with Accademia Amsterdam of dance music from the 17th and 18th century: ‘A Choice Collection of Dances’. The ensemble has collaborated on projects with the professional chamber choir Capella Frisiae. In 2006 Accademia Amsterdam was guest at Festival Solomeo in Perugia where it gave concerts as part of the Mozart year, playing the 40th Symphony. In 2007, in collaboration with Italian colleagues he recorded a CD of Dutch and Italian chamber music from the 18th century. Since 2009 he has focused with this ensemble on the rediscovery and recording of the cantatas by Handel’s teacher, F.W. Zachow. A CD of Christmas cantatas was released in 2010.
He founded the wind ensemble ‘Fiati Amsterdam’ which performs on historical wind instruments.
He is a teacher of baroque performance practice on baroque oboe and recorder, untill 2016 he worked at a Centre for Artistic Education in the Netherlands.

 Mariëtte HoltropMariëtte Holtrop studied after her solodiplom for violin, baroqueviolin with Sigiswald Kuijken. Then she played regurarly with conductors as Philippe Herreweghe, René Jacobs, Gustav Leohnard, William Christie a.o.
She has been giving concerts as making CD's in several chamber-ensembles and has been leading several orchestras in Europe such as Orquestra Reial de Valencia, De Nederlandse Opera, Capilla Reial de Madrid, Currende and Utrechts Barokconsort. For twenty years she was leader of the baroque orchestra Concerto d'Amsterdam. At present Mariette Holtrop is concert master of Accademia Amsterdam, Camerata da Fusignano and Barokopera Amsterdam. She is giving reguraly courses and coaches the semiprofessional baroque-stringorchestra Sarabanda.

 Wilma van der WardtWilma van der Wardt studied cello and viola da gamba with Ben de Ligt at the College of Music in Groningen, The Netherlands. She graduated with special distinction for chamber music. She followed courses and master-classes with cellists William Pleeth and Jaap ter Linden, and with viola da gamba players Jordi Savall and Wieland Kuijken.
For some years she was a founder member of l´Orchestre des Champs-Élysées (Paris), conducted by Philippe Herreweghe.
Currently she is, nationally and internationally, playing in a number of baroque ensembles and orchestras, such as Concerto d’Amsterdam, the Northern Consort, Accademia Amsterdam and the Amsterdams Consort, and appears frequently as viola da gamba soloist with many Dutch orchestras in Bach’s Passion music. In addition she plays on many cd-recordings.
Wilma van der Wardt has an extensive teaching practise for cello and viola da gamba. She is connected with the Prins Claus Conservatorium in Groningen as coach Early Music.


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.