Agenda

Download als een iCal bestand
Muziek- & Danscursussen, Perugia 2020
Dinsdag, 21 Juli 2020, 10:00
Perugia, Palazzo della Penna

Henry Purcell – “King Arthur” semi-geënsceneerd (delen)

10 Jaar zomercursussen in Perugia

vanwege de coronacrisis vieren we ons jubileum in juli 2021,
maar de cursus zal
zoals gepland voor komende juli, op veilige schaal doorgaan

Perugia (Italy), 21 t/m 25 juli, optionele uitvoering 26 juli* 2020

voor enthousiaste amateurs en studenten: dansers, (koor)zangers, strijkers, blazers en klavecimbel/basso continuo-spelers

Extra: koorzang en mise-en-scène met “Stadhuiskoor” Utrecht.

Het museum “Palazzo della Penna”, verwelkomt je.

Voorstellingen in samenwerking met Festival “Musica dal Mondo”.

Cursussen Italiaans koken en Tekenen & Schilderen voor partners en anderen.

Muziek & dans

Stadhuiskoor & Accademia AmsterdamIn 2020 is het de tiende keer dat Accademia Amsterdam in Perugia zomercursussen organiseert voor muziek- en kunstliefhebbers. We vieren dit jubileum met een semi-geënsceneerde uitvoering van hoogtepunten uit “King Arthur”. Als er genoeg deelnemers zijn, organiseren we een extra optreden op zondag 26 juli in een van de mooiste “borghi” van Italië: Deruta*.

Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen aan de semi-scènische voorstelling. Of je nu deelneemt aan het koor, als solist, als danser of als instrumentalist, wij vinden een passende manier om deel te kunnen nemen. Onze ervaren docenten bieden extra masterclasses voor solisten en instrumentalisten. (Koor)zangers kunnen extra workshops volgen om hun zangtechniek te verbeteren.

De muziek- en dansdocenten van Accademia Amsterdam presenteren een aantrekkelijk openingsconcert met kamermuziek van Purcell. De muziek- en danscursussen vinden plaats in Palazzo della Penna (of in een dansstudio), gelegen in het middeleeuwse centrum van Perugia. De opera-uitvoering vindt plaats in een van de mooiste zalen van de monumentale stad.

We vroegen het 10-jarige “Stadhuiskoor” uit Utrecht om ons jubileum samen te vieren. In 2019 speelde het verschillende keren “King Arthur” in een eenvoudige geënsceneerde versie. Accademia Amsterdam werkte met veel plezier samen. Zangers die deze zomer meedoen, zullen profiteren van de ervaring die dit koor heeft met de enscenering.

Duur van de cursus: 5 dagen (plus optionele tweede uitvoering*).

Lees de gedetailleerde informatie op deze website.

Sluiten

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.