Agenda

Download als een iCal bestand
Kunst- & Kookcursussen, Perugia 2020
Dinsdag, 21 Juli 2020, 10:00
Perugia, Palazzo della Penna

De sage van “King Arthur”

10 Jaar zomercursussen in Perugia

vanwege de coronacrisis vieren we ons jubileum in juli 2021,
maar de cursus zal
zoals gepland voor komende juli, op veilige schaal doorgaan

Perugia (Italy), 21 t/m 25 juli 2020 (optioneel: 26 juli*)

voor alle geïnteresseerden

Laat je inspireren door de opera en de sage over “King Arthur”.

Het museum “Palazzo della Penna”, verwelkomt je.

Schilder en teken of maak rekwisieten en maskers.

Zing mee in het koor of volg kookcursussen.

In 2020 is het de tiende keer dat Accademia Amsterdam in Perugia zomercursussen organiseert voor muziek- en kunstliefhebbers. We vieren dit jubileum met een semi-geënsceneerde uitvoering van hoogtepunten uit “King Arthur”. Als er genoeg deelnemers zijn, organiseren we een extra optreden op zondag 26 juli in een van de mooiste “borghi” van Italië: Deruta*.

Drawing Course
1. Tekenen & Schilderen

Deelnemers krijgen professionele begeleiding van een gekwalificeerde tutor. Je bent van harte welkom bij deze cursus, of je ervaren bent of het eens wilt proberen. De teken- en schildercursussen vinden plaats in de open lucht of in het “Palazzo della Penna”. Geïnspireerd door de opera en de sage over “King Arthur”, nodigen we je uit om eenvoudige operarekwisieten of maskers te maken. Maar voel je vrij om je eigen onderwerp(en) te kiezen. Verschillende teken- of schildertechnieken kunnen naar wens worden toegepast: houtskool, inkt, potlood, pastel of (olie/acryl)verf.

Duur van de cursus: 1 tot 5 dagen (naar keuze). Deze cursus kan heel goed gecombineerd worden met koorzang of Italiaans koken.

2. Italiaans koken

De kookcursussen zijn gewijd aan de traditionele Italiaanse keuken, van “fantasievolle” voorgerechten tot desserts. De cursus benadrukt de evolutie van plattelandskeuken tot de meest geavanceerde cuisine. We zullen aandacht besteden aan de bereiding van verse pasta's en zelfgemaakte desserts.

Cooking Course Na de eerste cursusdag passen we de workshops aan de behoeften van de deelnemers aan en vragen we welke recepten en technieken ze willen leren. Op verzoek kun je gerechten uit de baroktijd bereiden, volgens de originele recepten. De cursussen vinden plaats in de goed uitgeruste keuken van professionele kok en sommelier Cinzia Ubaldi, vlakbij het “Palazzo della Penna”.

Tijdens de cursusweek kunnen de deelnemers tijdens de lunch of het gezamenlijke diner genieten van de resultaten van de kookcursus.

Duur van de cursus: 1 tot 5 dagen (naar keuze). Deze cursus kan heel goed gecombineerd worden met koorzang of Tekenen & Schilderen.

Lees de gedetailleerde informatie op deze website.

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.