Accademia Amsterdam

Accademia AmsterdamAccademia Amsterdam werd in 1990 opgericht door hoboïst en blokfluitist Onno Verschoor. Het ensemble heeft een vaste kern strijkers, houtblazers en continuo. Wij focussen ons op muziek uit barok en classicisme, van kamermuziek tot oratorium. Ook muziek uit middeleeuwen en renaissance komt op de lessenaar. Vaak combineren we actuele en etnische muziek in onze concertprogramma's.

Onze filosofie is het om ons publiek de muziek te laten beleven waarbij expressie en levendigheid voorop staat. We bereiken dit door in contact te zijn met ons publiek en mede-uitvoerenden.

Maar we doen meer. Educatieve activiteiten, zoals cursussen, masterclasses en workshops, versterken onze missie. We werken samen met koren en educatieve instellingen. Geregeld ontwikkelen en organiseren wij eigen projecten.

Accademia Amsterdam is internationaal gericht. We zijn actief in de Europese Unie, met als zwaartepunten Nederland, Italië en Duitsland.

Lees meer over de services die we bieden aan concertorganisaties, producenten, bedrijven, koren en educatieve instellingen. Neem gerust contact op wanneer u vragen of speciale wensen heeft.

Diversiteit en frivoliteit

Als specialisten van het uitvoeren van muziek op historische instrumenten, maken we ook graag uitstapjes naar andere stijlen. Vooral onze educatieve activiteiten richten zich op een wijd palet van stijlen en smaken. We leggen verbindingen tussen muziek en andere kunstdisciplines.

Vragen?

Neem contact met ons op via telefoon of via e-mail als u vragen of wensen heeft. U kunt ook het contact formulier gebruiken op deze website.

Heeft u specifieke opmerkingen over deze website, neemt u dan contact op via: webmaster@accademia-amsterdam.nl.

Onze diensten

Concertorganisatoren
Producenten
Bedrijven
Koren
Educatieve instellingen

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.