Zomercursussen in Umbrië gaan door!

Koning Arthur – muziek van Purcell en tijdgenoten

21-25 juli in Perugia, Palazzo della Penna (Italië), optioneel: 26 juli in Deruta

In 2020 zou het de tiende keer zijn dat Accademia Amsterdam zomercursussen voor muziek- en kunstliefhebbers in Perugia organiseert. We zouden dit jubileum vieren met Henry Purcells beroemde opera.

Geen nieuwe corona-besmettingen in UmbriëOndanks de corona-crisis kunnen en zullen we deze zomercursussen organiseren zoals gepland. Maar een semi-geënsceneerde uitvoering met koor van Purcells King Arthur is te gecompliceerd om nu te organiseren. Daarom hebben we besloten om ons jubileum met de opera te vieren in 2021, en organiseren we nu de zomercursussen op kleine schaal. Inmiddels zijn de Transavia-vluchten naar Perugia hervat en kan er weer vrij gereisd worden (binnen de regio en vanaf 15 juni tussen de meeste EU-lidstaten, w.o. Italië). De Italianen verwachten ons:  we hebben de volledige medewerking van de gemeentebesturen van Perugia en Deruta. Wij garanderen "corona-veilige" cursussen en prestatie(s).

De cursussen vinden plaats in deze prachtige middeleeuwse stad, een plek vol geschiedenis en inspiratie. Het museum "Palazzo della Penna", gevestigd in een historisch stadspaleis, biedt ons gastvrijheid.
Wij nodigen je uit om te zingen als solist, te spelen in het ensemble of barokdansen uit te voeren. Wij voeren muziek van Purcell en tijdgenoten uit, op de mooiste locaties in Umbrië.

Je vindt hier alle informatie on-line en je kunt je nog steeds via onze website inschrijven. En nodig vooral ook je vrienden uit!

 


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.