Passion and Craftsmanship

Passie en Vakman­schap

Array
Verkoopprijs: 13,75 €
Totaal: 13,75 €
Standaard prijs:

Productinformatie

Accademia Amsterdam nam deze cd op met kamermuziek van Nederlandse en Italiaanse barokcomponisten.
PrintenE-mailadres

Hoe gepassioneerd zijn Italianen en hoe degelijk de Nederlanders? Of is het misschien wel andersom? Accademia Amsterdam doet een boekje open over de werkelijkheid. Aan de luisteraar om te oordelen...

In de bloeitijd van de Amsterdamse Gouden Eeuw waren er – mede dankzij de handelsbetrekkingen – vele contacten met Italië. Vaak reisden Nederlandse kunstenaars mee, om in het mediterrane klimaat inspiratie op te doen of om hun diensten aan te bieden aan Italiaanse hoven en rijke burgers. Andersom waren Italiaanse kunstenaars vaak te gast in steden als Amsterdam of Den Haag. Concerten met muziek van de Italianen Locatelli en Vivaldi en de Nederlandse componisten Hellendaal en Van Wassenaer, trokken veel publiek. In Amsterdam waren belangrijke internationale muziekuitgevers als Estiënne Roger en Michel-Charles le Cène. Zonder hen waren Vivaldi en Albinoni nooit zo beroemd geworden in Europa.
Blijkbaar waren de Alpen geen belemmering voor wederzijdse culturele beïnvloeding.

Dat Nederlands-Italiaanse samenwerking ook nu succesvol kan zijn, bewijst Accademia Amsterdam: speciaal voor deze cd werkte de vaste musici samen met Italiaanse collega's Fabio Ciofini and Alessandra Montani.

Luister naar voorbeelden van alle tracks. Over Accademia Amsterdam.

Eenheden in doos: 1

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.