Begelei­dingen

Accademia Amsterdam biedt een exclusieve service voor koorbegeleidingen, verzorgd door uiterst ervaren musici. Of het nu gaat om een kamerkoor of een oratoriumvereniging, wij kunnen u een passende begeleiding bieden voor vele muziekstijlen.

Wij brengen vanuit een open houding muzikale ideeën tot klinken. Als ensemble dat sinds 1990 koorprojecten realiseert, weten wij wat vakmanschap is. Onze professionele musici werken op een inspirerende manier en denken mee.

“Werken met […] Accademia Amsterdam is niet zomaar iets, […] zeker niet als het gaat om […] een omvangrijke werk als Bachs Matthäus Passion. Gedreven om samen te musiceren en een professionele vertaling te geven aan mijn muzikale en artistieke wensen, wordt er […] wonderschoon, verrassend, uitdagend maar vooral integer en met veel plezier gemusiceerd.” — Stephen Kavelaar, dirigent

“Het was een geweldige avond gisteravond. Alle mensen uit mijn vriendenkring […] hebben genoten! […] De persoonlijke manier waarop het koor werd toegesproken gaf ons het gevoel dat het orkest benaderbaar was en dat we er samen iets moois van gingen maken […] Deze aanpak was erg bijzonder en een positieve verrassing.” — SoliAmersfoort, koor

“Ik werk met enige regelmaat samen met Accademia Amsterdam. Deze samenwerking is keer op keer verrassend en plezierig. De orkestleden spelen met passie, zijn deskundig en uiterst betrokken bij muziek en uitvoering. Zij denken mee, zijn flexibel en altijd bereid tot het uiterste te gaan. Een meerwaarde voor koor en publiek!” — Arie Hoek, dirigent

“De uitvoering […] loog er niet om. Transparante, soepele en vederlichte koorsecties mengden zich met het authentieke, breekbare geluid van de Accademia Amsterdam. […] Muziek van porselein, […] gebracht alsof men voor iedere partij de weegschaal erbij had. Zo knap uitgebalanceerd, de vocale partijen, het orkest en het samengaan van beide.” — Leeuwarder Courant

“[…] [Accademia Amsterdam] speelde met een grote mate van perfectie in dit unieke kerstconcert.” — Friesch Dagblad

Méér dan begeleiden!

Accademia Amsterdam - Hohe MesseKoren kunnen terecht voor authentieke Mariavespers van Monteverdi tot Mendelssohn’s Elias op klassieke instrumenten. En natuurlijk voor de meesterwerken van Bach, in enkele bezetting en grote bezetting. Instrumentale intermezzi vullen desgewenst uw programma aan.

De ensembleleden van Accademia Amsterdam laten koren graag kennismaken met hun communicatieve manier van muziekmaken. Hoe kan dat beter dan door samen te werken met de musici van Accademia Amsterdam? Wij bieden een introductiekorting wanneer een koor voor het eerst een offerte bij ons aanvraagt.

Bij het organiseren van een koorconcert of project komen veel zaken kijken: het regelen van financiering, publiciteit, bladmuziek, planning, solisten, verloning en facturering. Accademia Amsterdam kan hier, in overleg, op een efficiënte manier bij van dienst zijn en werk uit handen nemen.

Ons doel is om met optimaal plezier samen bijzondere concerten te geven. De muziek staat daarbij altijd centraal.

De musici van Accademia Amsterdam zijn specialisten in het uitvoeren van Oude Muziek. Zij werken in ensembles als Les Musiciens du Louvre, De Nederlandse Bachvereniging, Currende en La Chapelle Royale. Daarnaast zijn zij op diverse terreinen actief in de muziekeducatie. Zo geven leden van Accademia Amsterdam een jaarlijkse zomercursus Oude Muziek in Perugia (Italië) voor amateur-musici en conservatoriumstudenten.

Accademia Amsterdam richt zich op het begeleiden van (amateur)koren. Daarnaast organiseert het ensemble eigen projecten (waaronder projecten in Europa en de VS). Accademia Amsterdam is ook actief in het kamermuziekcircuit. Dat maakt het ensemble zo flexibel.
De concertmeesterplek van Accademia Amsterdam wordt gedeeld door Jan Pieter van Coolwijk en Mariëtte Holtrop.

Optionele services
  • volledige verzorging van het notenmateriaal
  • repetitieplanning in overleg met dirigent en solisten en opstellen van efficiënte repetitieschema’s
  • compleet pakket inclusief solisten naar wens (u hoeft niets meer te regelen of een extern impresario in te schakelen)
  • verzorging van de verloning voor de musici en eventueel de solisten
  • publicitaire en organisatorische ondersteuning via het Accademia Amsterdam
  • instrumentaal intermezzo binnen koorprogramma zonder meerkosten (eventueel zelfstandig verzorgd, zodat uw kostbare repetitietijd volledig benut wordt)
Contact

Concert MastersNeemt u voor informatie of offerte contact met ons op via e-mail of door gebruik te maken van het contactformulier. Binnen een week ontvangt u een vrijblijvende offerte. Koren die voor het eerst met ons samenwerken, ontvangen een aantrekkelijke introductiekorting.

Team begeleidingen

Onno Verschoor management 06-242 547 91
Niek Idema adviseur 06-361 828 76
Mariëtte Holtrop concertmeester   06-461 146 66
Jan Pieter van Coolwijk   concertmeester   06-186 444 72 
Extra service

Ook bieden wij onze diensten aan bij het aanvragen van subsidies en het zoeken naar financiële middelen (sponsors, fondsen, crowd-funding). We bieden ondersteuning bij de organisatie van uw project. We adviseren u bij verloning van de musici en werken desgewenst samen met een ervaren verloningsbureau. Zo kunnen we koorbesturen het werk lichter maken.

Persfoto's en Informatie

Via het menu hierboven of via deze link, kunnen koren voor het programmaboek of hun publiciteitsuitingen, actuele foto's en achtergrondinformatie over Accademia Amsterdam downloaden.

Fair Practice Code

Accademia Amsterdam gaat uit van de Fair Practice Code Cultuur en verwacht van partners dat zij deze principes omarmen. Hier kunt u lezen wat deze code inhoudt. Meer informatie vindt u op de gelijknamige website.


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.