In 2023 vinden onze zomercursussen eerder in de zomer plaats

Om de hitte te vermijden en optimaal te kunnen genieten van het prachtige middeleeuwse gebouw van het Archeologisch Museum van Perugia, organiseren we onze Cursussen in Italië eerder in het zomerseizoen: de beoogde periode van  zondag 28 mei t/m donderdag 1 juni 2023, met een extra optreden op vrijdag 2 juni.

Het thema voor 2023 zal zijn: "De moederfiguur in de barokkunst", van Maria tot Venus; vrouwelijke barokcomponisten en schilders.

Wij nodigen je uit om te genieten van een onvergetelijke week vol artistieke en culinaire ervaringen in het prachtige middeleeuwse klooster van het regionaal archeologisch museum in Perugia (Midden-Italië).

Gedetailleerde informatie


16 Vrienden logeerden in de "borgo" van de kunsten om te zingen en te genieten

In augustus 2021 stelde Accademia Amsterdam een week vol activiteiten samen in Deruta, Umbrië (Italië)

Tutor Antonio Magarelli coachte de zangers, volgens hun whish-list, met Italiaanse vocale muziek

Deam Cursus Deruta In 2019 vroegen 16 Nederlandse vrienden ons of we een inspirerende week vol zang, excursies en lekker eten konden organiseren in Italië. Natuurlijk hebben we hun droom met veel plezier waar gemaakt!

Op de dag van aankomst organiseerden we een shuttlebus om een deel van de gasten van de luchthaven Assisi-Perugia naar Deruta te brengen, een reis van 15 minuten. Zij werden in dit middeleeuwse stadje van majolica keramiek opgewacht door vrienden die met auto of trein kwamen. Leden van Accademia Amsterdam en lokale gastvrouwen en -heren ontvingen hen in bed & breakfasts in het historische centrum. Na een traditionele "aperitivo", genoten de vrienden van een heerlijk diner op het terras van een lokaal restaurant aan het centrale plein. Hier werden ze getrakteerd op een concert met lichtvoetige Italiaanse muziek.

Elke ochtend wachtte de vrienden een Italiaans ontbijt op het terras van het plaatselijke caffè. Nadat ze hun perfecte Italiaanse koffie hadden gedronken, repeteerden de zangers in een prachtig kerkje onder leiding van professionele dirigent en coach Antonio Magarelli. Al na een paar dagen waren de resultaten hoorbaar en overtroffen de deelnemers zichzelf in hun niveau.

Hoe een inspirerende week in Deruta eruit kan zien, lees je hier, maar variaties zijn er genoeg! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden .


Repetitie Stabat Mater - Accademia Amsterdam in Utrecht In een koude Grote Kerk te Dordrecht, voerde Accademia Amsterdam het beroemde Stabat Mater van Pergolesi uit. Solisten waren Sytse Buwalda (countertenor) en Marjon Strijk (sopraan). Voorafgaand aan dit beroemde meesterwerk, klonk op het Bach-orgel in de Mariakapel van de kerk, in volle glorie een orgelconcert van Händel. De organist van de kerk, Cor Ardesch, bespeelde dit indrukwekkende instrument.

Maar de kou liet de aandachtige luisteraars, allemaal gasten van Hannick Muziekreizen, niet ontmoedigen. Zij voeren mee met een muzikale cruise op de rivieren van Nederland. We hoorden louter enthousiaste reacties op het levendige en integere optreden. Na een lange periode van afwezigheid op het podium, vanwege de Covid-beperkingen, waren we zo blij om weer in het openbaar op te treden! Dit werd opgemerkt door het publiek en het droeg bij aan de sfeer en de zeggingskracht van de uitvoering, die tot tranen ontroerde.


Coaching of lessen door onze ervaren docenten

Volg een gratis introductieles!

Nu we thuis zitten, zonder livemuziek, zonder de stimulans van het spelen in een ensemble, realiseren we ons hoe belangrijk de muze in ons leven is. Daarom bieden wij online coaching en lessen. Niet alleen muziek, maar ook beeldende kunst een koken. Onze ervaren docenten zijn meer dan ooit beschikbaar om je door deze moeilijke periode te helpen en om je vaardigheden op peil te houden.

Niet zeker? Kennismaken met de tutor? Vraag een gratis introductieles (van 30 minuten) aan door couponcode INTRODUCTION-OL in te vullen bij inschrijving.

Neem een kijkje bij ons aanbod en schrijf je in voor één of meerdere coaching sessies.


Covid-19 in Europa mei 2021We zijn ons bewust van de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt bij onze activiteiten. Stilzitten en afwachten alleen zijn niet de oplossing en daarom zoeken wij naar verantwoorde, veilige mogelijkheden. Muziek en kunstbeoefening zijn essentiële onderdelen van het menselijk bestaan en Accademia Amsterdam heeft tot taak hieraan een bijdrage te leveren. Dat doen wij onder andere in de vorm van concerten, koorbegeleidingen en cursussen.

Wij volgen experts die onderzoeken welke gevolgen er zijn bij het musiceren en andere creatieve activiteiten. Onze beslissingen en maatregelen zijn hierop gebaseerd, waarbij we de adviezen en de decreten van de overheden respecteren. Een voorbeeld van ons antwoord op de crisis, is ons aanbod van onlinecoaching door onze ervaren tutors. Neem een kijkje op onze website.

We kunnen ons voorstellen dat er vragen en onzekerheid zijn over de mogelijkheden en maatregelen. Neem gerust contact op met ons, we geven graag meer informatie.

Lees hieronder meer over onze zomercursussen in Italië.


iDEALOnze cursussen en cd's kunt u nu nog makkelijker betalen: via de vertrouwde betaalomgeving van uw bank, met iDEAL. Door op onze website een cursus of master class te boeken, of een cd te kopen, steunt u ook nog eens Accademia Amsterdam. Hartelijk dank!


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.