Koning Arthur – muziek van Purcell en tijdgenoten

21-25 juli in Perugia, Palazzo della Penna (Italië), optioneel: 26 juli in Deruta

In 2020 zou het de tiende keer zijn dat Accademia Amsterdam zomercursussen voor muziek- en kunstliefhebbers in Perugia organiseert. We zouden dit jubileum vieren met Henry Purcells beroemde opera.

Ondanks de corona-crisis kunnen en zullen we deze zomercursussen organiseren zoals gepland. Maar een semi-geënsceneerde uitvoering met koor van Purcells King Arthur is te gecompliceerd om nu te organiseren. Daarom hebben we besloten om ons jubileum met de opera te vieren in 2021, en organiseren we nu de zomercursussen op kleine schaal. Inmiddels zijn de Transavia-vluchten naar Perugia hervat en kan er weer vrij gereisd worden (binnen de regio). De Italianen verwachten ons:  we hebben de volledige medewerking van de gemeentebesturen van Perugia en Deruta. Wij garanderen "corona-veilige" cursussen en prestatie(s).

De cursussen vinden plaats in deze prachtige middeleeuwse stad, een plek vol geschiedenis en inspiratie. Het museum "Palazzo della Penna", gevestigd in een historisch stadspaleis, biedt ons gastvrijheid.
Wij nodigen je uit om te zingen als solist, te spelen in het ensemble of barokdansen uit te voeren. Wij voeren muziek van Purcell en tijdgenoten uit, op de mooiste locaties in Umbrië.

Je vindt hier alle informatie on-line en je kunt je nog steeds via onze website inschrijven. En nodig vooral ook je vrienden uit!

 


Choir and orchestra, SeulWe zijn ons bewust van de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt bij onze activiteiten. Stilzitten en afwachten alleen zijn niet de oplossing en daarom zoeken wij naar verantwoorde, veilige mogelijkheden. Muziek en kunstbeoefening zijn essentiële onderdelen van het menselijk bestaan en Accademia Amsterdam heeft tot taak hieraan een bijdrage te leveren. Dat doen wij onder andere in de vorm van concerten, koorbegeleidingen en cursussen.

Wij volgen experts die onderzoeken welke gevolgen er zijn bij het musiceren en andere creatieve activiteiten. Onze beslissingen en maatregelen zijn hierop gebaseerd, waarbij we de adviezen en de decreten van de overheden respecteren. Een voorbeeld van ons antwoord op de crisis, is ons aanbod van onlinecoaching door onze ervaren tutors. Neem een kijkje op onze website.

We kunnen ons voorstellen dat er vragen en onzekerheid zijn over de mogelijkheden en maatregelen. Neem gerust contact op met ons, we spreken graag hierover.


iDEALOnze cursussen en cd's kunt u nu nog makkelijker betalen: via de vertrouwde betaalomgeving van uw bank, met iDEAL. Door op onze website een cursus of master class te boeken, of een cd te kopen, steunt u ook nog eens Accademia Amsterdam. Hartelijk dank!


ImageCaptionUpdate 30 April: financiële bijdragen zijn nog steeds welkom!

Luister hier naar het muzikale resultaat.

Veel van onze collega' s verliezen tot de helft van hun jaarinkomen, als gevolg van de annulering van de Passie-concerten. In veel gevallen zullen musici niet worden gecompenseerd voor deze door de Nederlandse overheid genomen maatregel. Tot 1 juni (of daarna) zijn alle samenkomsten verboden. Het resultaat is dat er voorlopig geen concerten in Nederland plaatsvinden.

Daarom lanceren we dit on-line crowd funding-evenement. Aan de ene kant kun je toch nog genieten van een deel van onze (virtuele) uitvoering, aan de andere kant, stellen we je in staat om onze musici bij te staan met een live-bijdrage en een donatie.

Als je op welke manier dan ook bijdraagt, zullen wij je op de hoogte houden over de resultaten. Namens de musici van Accademia Amsterdam, heel erg bedankt voor je ondersteuning!

Stand donaties 30 April 2020
 
€0,00 €3.000,00
 
 

Coaching of lessen door onze ervaren docenten,

volg een gratis introductieles.

Nu we thuis zitten, zonder livemuziek, zonder de stimulans van het spelen in een ensemble, realiseren we ons hoe belangrijk de muze in ons leven is. Daarom bieden wij online coaching en lessen. Niet alleen muziek, maar ook beeldende kunst een koken. Onze ervaren docenten zijn meer dan ooit beschikbaar om je door deze moeilijke periode te helpen en om je vaardigheden op peil te houden.

Niet zeker? Kennismaken met de tutor? Vraag een gratis introductieles (van 30 minuten) aan door couponcode INTRODUCTION-OL2020 in te vullen bij inschrijving.

Neem een kijkje bij ons aanbod en schrijf je in voor één of meerdere coaching sessies.


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.