AF1 - “Water Music”

Programma rond Händels feestlelijkste muziek

“Water Music” van Händel eventueel aangevuld met composities van Engelse componisten

Twee hobo's, twee hoorns en fagot (5 musici)

Water music op de AmstelHändel schreef zijn “Water Music” ter gelegenheid van een boottocht op de rivier de Theems op 17 juli 1717. In de grootste boot zaten 50 musici. Zoals Händel dat vaker deed, recyclede hij voor deze gelegenheid werken die hij eerder schreef. Enkele daarvan zijn origineel voor de bezetting van 2 hobo’s, 2 hoorns en fagot. Dat bracht Accademia Amsterdam Fiati op het idee om ook andere delen van de suite om te schrijven voor deze bezetting. Door de volle klank van zo’n “burgermansorkest”, was het zeer geschikt voor het opluisteren van feestelijkheden als men zich geen groot orkest kon veroorloven.

Het publiek wordt voor dit feestelijke concert uitgenodigd met een fanfare voor jachthoorns. Een intiem trio van de Nederlands-Engelse componist De Fesch dient als voorafje. En om de feestvreugde te vergroten, delen de musici water met limonadesiroop uit aan de kinderen die naar het verfrissende concert komen luisteren.

Bijzonderheden: kan buiten worden uitgevoerd, eventueel aan of óp het water (al dan niet versterkt); in de versie van familieconcert delen de musici limonade uit aan kinderen en geven zij een korte uitleg over de bijzondere instrumenten.

Duur: ca. 70’ muziek met of zonder pauze
Prijs: neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken


Media
Fragment uit Händels Water Music

We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.